Από την εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή-συζήτηση, γύρω από τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την Βενεζουέλα. Αναδείχτηκε πρώτα και κύρια ο ρόλος των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών καθώς και Ευρωπαίων, η κατάσταση στη χώρα, οι ενδο-αστικές αντιθέσεις καθώς επίσης η ανάγκη απάντησης από τη μεριά των λαών στις προκλήσεις και ωμές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Αναδείχτηκε η συμφωνία, στην καταγγελία της επέμβασης με κινηματικό τρόπο, όπως επίσης και η ανάγκη στήριξης των λαών που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών. Οι λαοί, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους και είναι διεθνιστικό μας χρέος να στηρίζουμε όποιον λαό βάλλεται, από τους ιμπεριαλιστές.


Ταυτόχρονα σαν δευτερεύον αλλά σημαντικό ζήτημα, ασκήθηκε μία κριτική, σχετικά με τις ευθύνες που έχει η σοσιαλδημοκρατία και ο ρεβιζιονισμός ιστορικά απέναντι στο λαό, ευθύνες που οι λαοί τις πληρώνουν με το αίμα τους. Οι αυταπάτες που καλλιεργούν στους λαούς, η μη χειραφέτηση και οργάνωση του λαού απέναντι στον ιμπεριαλισμό, η μη συγκρότηση της εργατικής τάξης σαν βασική δύναμη ανατροπής σαν τάξη για τον εαυτό της, αλλά αντίθετα η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων ότι με έναν ειρηνικό και εύκολο τρόπο μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε το σύστημα, έχει αφήσει το λαό θεατή των επεμβάσεων, θεατή στην επιβολή πραξικοπημάτων, όπως στην Χιλή, που τα πλήρωσε ο λαός με βαρύ φόρο αίματος για δεκαετίες μετά την εύκολη ανατροπή του Αλιέντε,του "ειρηνικού δρόμου", και την επιβολή της χούντας Πινοσέτ.

Οι εργατικές τάξεις και οι λαοί, δεν εκλέγουν τους ηγέτες τους, οι ηγέτες αναδεικνύονται μέσα από την πάλη απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό. Οι κοινωνίες αλλάζουν με συγκροτημένες δυνάμεις αναμέτρησης, με το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα δυνατό, όχι με ανεμομαζώματα και καλλιέργεια αυταπατών απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πλήρως συνειδητός για το πόσο μακριά θα το πάει για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου