Κινηματογραφική Ομάδα: Προβολές στο Ζάλο

Η Κινηματογραφική Ομάδα στο Ζάλο συνεχίζει τη σειρά προβολών με θεματική το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Μέσα από τις προβολές αυτές ανοίγουμε συζήτηση και προβληματιζόμαστε με βάση τα επίδικα της περιόδου, που βλέπουμε πως βάζουν στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τον μετανάστη και πρόσφυγα, θύμα του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος.



  Παρασκευή 25/10 και ώρα 20:00
Eden is West (Παράδεισος στη Δύση)

Ελληνογαλική ταινία, σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς με τους: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Τζούλιαν Κέλερ, 'Ερικ Καραβακά, Ούλριχ Τουκούρ, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννυ Λούλου

"Ο μετανάστης στη σύγχρονη Ευρώπη είναι βουβός, εφόσον δεν μπορεί να μιλήσει τη μητρική του γλώσσα. Είναι καταδικασμένος σε μια ατέρμονη περιπλάνηση σε διαφορετικές χώρες όπου ποτέ δεν θα ενσωματωθεί. Το ταξίδι του έχει ως σημείο εκκίνησης το ζήτημα της συσσωρευμένης παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη, για να δείξει τελικά πόσο επίπλαστο και ουτοπικό είναι το όνειρο της Δύσης."


Σάββατο 9/11 και ώρα 20:00
It's a free world (Ένας ελεύθερος κόσμος)

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσια Κεν Λόουτς με τους: Κίρστον Γουέρινγκ, Τζούλιετ Έλις, Λέζλο Ζούρεκ, Τζο Σάιφλιτ(2007)

"Η Άντζι, υπάλληλος σε εταιρεία εύρεσης εργασίας για μετανάστες, απολύεται ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Πελαγωμένη, στα 33 της χρόνια, αποφασίζει ν' ανοίξει, μαζί με τη συγκάτοικό της Ρόουζ, ένα αντίστοιχο, αλλά παράνομο πρακτορείο, ελπίζοντας ν' αποκτήσει επιτέλους οικονομική ανεξαρτησία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου