Κινητοποίηση εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία(2/11)



Ηράκλειο: Η Ταξική Πορεία στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία τη Δευτέρα 2/11, 6μμ στη Λότζια. 

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Δουλειά με δικαιώματα. 

Να αντισταθούμε στην αντεργατική λαίλαπα. 

Με ρυθμούς καταιγίδας εξελίσσεται η αντεργατική επίθεση. Μέρα με τη μέρα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα μέτρα της κυβέρνησης που χτυπούν τα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις. Στόχος δεν είναι μόνο το να φορτώσουν στην εργατική τάξη τα βάρη του νέου γύρου της κρίσης που αντιμετωπίζει το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα, θέλουν επιπλέον, να διαλύσουν κάθε έννοια ταξικής συγκρότησης της εργατικής τάξης, να χτυπήσουν κάθε τι που τη συνενώνει και τη συγκροτεί ως τάξη. 

Η κυβέρνηση προωθεί έναν οδοστρωτήρα αντεργατικών μέτρων με πρόσχημα την πανδημία, την οποία μετατρέπουν σε ευκαιρία για τις δυνάμεις του συστήματος. Μέτρα και ΠΝΠ που υποτίθεται θα είχαν έκτακτο χαρακτήρα, αλλά η στόχευση είναι να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ελαστικοποίηση της εργασίας, απελευθέρωση απολύσεων, πάγωμα Συλλογικών Συμβάσεων, τηλεργασία, μείωση μισθών. Ήδη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και νέα μέτρα για την «προστασία από την πανδημία». Μόνο που σε αυτά δεν θα δούμε προσλήψεις στην υγεία, παιδεία, δήμους κλπ. Αντίθετα προωθείται, το χτύπημα του 8ώρου, η αύξηση των επιτρεπόμενων υπερωριών και η κατάργηση της υπερωριακής αμοιβής, καθώς επίσης και η προκλητική διάταξη για τους μακροχρόνια ανέργους, που προβλέπει «μισθό» 200 ευρώ, επαναφέρει τον άθλιο υποκατώτατο μισθό και συνιστά τεράστια πρόκληση. Το πόσο και πότε θα δουλεύει ο εργαζόμενος και το πόσο θα πληρώνεται, αφήνεται πλέον στην διακριτική ευχέρεια των εργοδοτών. 

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση απαγορεύει τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, φακελώνει σωματεία, προωθεί την τηλε-ψηφοφορία, εντείνει την κρατική τρομοκρατία και καταστολή χτυπώντας κάθε προσπάθεια διεκδίκησης (μαθητές, εκπαιδευτικοί κλπ). Φτάνει στο σημείο να κρατάει δέσμιο 15χρονο μαθητή στη ΓΑΔΑ, την ίδια στιγμή που οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες ήταν ελεύθεροι, αναβαθμίζοντας την πολιτική της φασιστικοποίησης. Όλα αυτά, μαζί με την έκρυθμη κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο που εγκυμονεί κινδύνους, δημιουργούν ένα γκρίζο τοπίο για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της χώρας μας. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν να αποδεχθούμε την κατάσταση αυτή για το «καλό μας». Να αποδεχθούμε το ρόλο του σύγχρονου σκλάβου, την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα, για να βγούμε όλοι μαζί από την κρίση. Αλήθεια, τι κοινό μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοι με τους εκμεταλλευτές τους; 

Η Ταξική Πορεία στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στις κοινωφελείς υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι! H πολιτική ανακύκλωσης των εργαζομένων, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις, θα συνεχίσει να γνωρίζει νέες δόξες. Ο στόχος είναι ένας: η συρρίκνωση των υπηρεσιών και δραστική μείωση του μόνιμου προσωπικού. Το δικαίωμα μας στη δουλειά δεν θα μας το παραχωρήσει κανείς, παρά μόνο θα το κατακτήσει και κατοχυρώσει η δική μας πάλη! Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, πρέπει να σταθούμε συλλογικά, απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Να διεκδικήσουμε πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να παλέψουμε ενάντια στο κλίμα υποταγής που καλλιεργείται. Το κεφάλαιο και η κυβερνήσεις του δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, παρά μόνο εάν βρουν απέναντί τους τη μαζική και αποφασιστική αντίσταση των εργαζομένων. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που έχουμε και που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Να αρνηθούμε τη λογική των αναθέσεων, ότι κάποιοι άλλοι θα τα κάνουν για μας χωρίς εμάς. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν και πολλές επιλογές: ή θα οργανωθούν και θα αντισταθούν ή θα ζήσουν ακόμη χειρότερα.

  • Μαζικές – μόνιμες προσλήψεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων 
  • Κάτω η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου

http://taxikiporeia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου