Κάλεσμα στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του Πολυτεχνείου


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ 

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός της χώρας μας βρίσκεται στο στόχαστρο της επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ για λογαριασμό του κεφάλαιου. Η πανδημία έδωσε τη δυνατότητα να μετατρέψει το σύστημα την κρίση σε ευκαιρία και να ανασύρει η κυβέρνηση ότι πιο αντιδραστικό και αντεργατικό μέτρο υπήρχε στα συρτάρια τους. Με νόμους και ΠΝΠ επέβαλλε μια σειρά από μέτρα που στόχο έχουν να καταργήσουν ακόμη και τα τελευταία ψήγματα εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων. Να χτυπήσουν κάθε έννοια εργατικής διεκδίκησης και υπεράσπισης δικαιωμάτων. Απελευθέρωση απολύσεων, παραπέρα ελαστικοποίηση της εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, αναστολή συμβάσεων, τηλεργασία, μείωση μισθών, φακέλωμα σωματείων και έλεγχο των εκλογών τους, απαγόρευση διαδηλώσεων, καταστολή….. και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Χτυπιέται το δικαίωμα στην περίθαλψη αφού αφήνει το λαό χωρίς προστασία από την πανδημία, αφήνοντας το σύστημα υγείας στα όρια κατάρρευσης χωρίς προσωπικό και με κλειστές μονάδες. Την ίδια στιγμή που ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, μέσα στα πλαίσια της εξάρτησης τους από ΗΠΑ και ΕΕ, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε «θερμό επεισόδιο», δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους για τους λαούς των χωρών. Ταυτόχρονα εκλιπαρούν τους μακελάρηδες των λαών να μεσολαβήσουν για την ειρήνη. 

Η εξέγερση του Νοέμβρη μας οδηγεί και μας εμπνέει στον αγώνα ενάντια σε εξάρτηση, πόλεμο, φτώχεια, καταστολή, φασισμό. Αυτό το νόημα της εξέγερσης θέλουν, κεφάλαιο και κυβέρνηση, να αφαιρέσουν και γι’ αυτό προχωρούν στην απαγόρευση της διαδήλωσης την 17 Νοέμβρη με πρόσχημα την πανδημία. Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να απαγορεύσουν κάθε μορφή αντίστασης και διεκδίκησης, να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν κάθε αγωνιστική διάθεση. Τα δημοκρατικά μας δικαιώματα δεν μπαίνουν στο «γύψο» και μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να τα υπερασπίσει. Σήμερα, η συγκρότηση ενός μαζικού – ισχυρού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος είναι αναγκαία περισσότερο παρά ποτέ, ταυτόχρονα με την συγκρότηση εστιών αντίστασης στην αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου. 

Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ), καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση και πορεία στην επέτειο της εξέγερσης, την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6μμ στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου