Κάλεσμα σε νέα κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα Κεραμέως(21/1, 12μμ στην πλατεία Ελευθερίας)


Όλοι/ες στην κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα Κεραμέως την Πέμπτη 21/1, στις 12:00, στην Πλ.Ελευθερίας! (με όλα τα μέτρα προστασίας)

Στις 13 Γενάρη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο Κεραμέως για την εκπαίδευση. Άλλη μία φορά η κυβέρνηση κάνει την πανδημία ευκαιρία για να κλιμακώσει την επίθεση στα φοιτητικά και μαθητικά δικαιώματα, να χτυπήσει δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, να ορθώσει ταξικούς φραγμούς ιστορικού μεγέθους. 

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει: 

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ: Κάθε τμήμα θα ορίζει τη δική του βάση εισαγωγής. Ταυτόχρονα περιορίζεται ο αριθμός των σχολών προτίμησης που μπορεί να δηλώσει ένας μαθητής στο μηχανογραφικό του. Η εφαρμογή των παραπάνω ΔΕΝ στοχεύει στη «μείωση του ποσοστού φοιτητών που δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους», στο να περνάνε οι μαθητές στις σχολές προτίμησής τους. Στοχεύει στη δηλωμένη πρόθεση του υπουργείου για μείωση των εισακτέων, στον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τις πιο φτωχές οικογένειες από το πανεπιστήμιο, στοχεύει στο χτύπημα του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Σημαίνει ότι τα αδέρφια μας, οι φίλοι, οι γνωστοί μας δεν θα φτάσουν στο πανεπιστήμιο και δεν θα είναι δική τους επιλογή. 

Ανώτατο όριο φοίτησης (ν+1/2ν): Όσοι δεν διαγραφούμε επειδή δουλεύουμε, επειδή αρρωστήσαμε, επειδή απλά κοπήκαμε σε κάποια μαθήματα (!), θα ζούμε με το άγχος για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σχολής, η καθημερινότητά μας θα εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Δεν αφορά αυτούς θα μπουν στις σχολές από το νέο έτος, μας αφορά όλους και θα αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας. Το αφήγημα ότι κοστίζουν οι «αιώνιοι» έχει καταρρεύσει προ πολλού, άλλωστε το έχει δηλώσει και η κυβέρνηση, αυτό που θέλουν είναι να μάθουμε σκύβουμε το κεφάλι και να διαλύσουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. 

Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ): Λένε ότι η σύσταση αυτής της ομάδας θα πατάξει την βία, την ανομία και τα ναρκωτικά από τις σχολές. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτοί που τα δημιουργούν όλα αυτά δεν πρόκειται να τα εξαλείψουν. Ο ρόλος αυτής ομάδας θα είναι να εξαλείψει κάθε πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα μέσα στις σχολές. Η σύστασή της προχωράει ένα βήμα παραπέρα τη νομική κατάργηση του Ασύλου των Λαϊκών Αγώνων (βλ καλοκαίρι 2019). Οι κάμερες, οι έλεγχοι, τα γκλοπ, οι χειροπέδες και η αστυνομοκρατία θα γίνουν καθημερινότητα μέσα στις σχολές και φυσικά οι πρώτοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο θα είναι οι συνδικαλιστές και οι αγωνιστές.

 Πειθαρχικές διώξεις και κυρώσεις: Σημαίνει ότι η Γενική Συνέλευση, η κατάληψη, η αφισοκόλληση, παράσταση διαμαρτυρίας, η κινητοποίηση θα μπορούν να θεωρηθούν αδικήματα που θα τιμωρούνται. Οι ποινές θα είναι από απαγόρευση συμμετοχής στις εξετάσεις μέχρι και διαγραφή από τη σχολή! Τα πειθαρχικά είναι εμπνευσμένα από τη χούντα και έρχονται για να επιβάλλουν την «τάξη» που θέλει η κυβέρνηση στις σχολές, δηλαδή τρομοκρατία, πνίξιμο των αριστερών φωνών, χτύπημα κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος!

 Όταν την πανδημία κάνουν ευκαιρία, οι φοιτητές απαντάμε με μαζικούς αγώνες. Άμεσα να δώσουμε ραντεβού στις Γενικές Συνελεύσεις και στα συλλαλητήρια να οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να παλέψουμε ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το νομοσχέδιο Κεραμέως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου