Ανταπόκριση απ' την εκδήλωση του Πολυτεχνείου

Στις 16/11 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τα 45 χρόνια απ' την εξέγερση του Νοέμβρη. Εισηγητικά έγινε αναφορά στις εσωτερικές και τις εξωτερικές εξελίξεις της περιόδου, στις λαϊκές αντιστάσεις που ξεσπούσαν ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα, και συνολικά στα γεγονότα εκείνα που πυροδότησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Έγινε κριτική στη στάση που κράτησε η ρεβιοζινιστική αριστερά απέναντι στα γεγονότα με την πολιτική γραμμή της ομαλότητας, την υπονόμευση των λαϊκών αγώνων που ξεσπούσαν,  την προώθηση στενά συνδικαλιστικών αιτημάτων ακόμα και στη διάρκεια του τριημέρου, σε αντιδιαστολή με τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο πλάι του λαού και προώθησαν την αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση πάλης δίπλα στον αγώνα ενάντια στο φασισμό. 

      45 χρόνια μετά την εξέγερση βλέπουμε τα αιτήματα να παραμένουν επίκαιρα, με την επίθεση ενάντια σε σπουδές-δουλειά να περνά σε πιο υψηλά επίπεδα έντασης, με την κατάργηση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και την προώθηση της φασιστικοποίησης ενάντια σε όποιον τολμά να σηκώνει κεφάλι ενάντια στο σάπιο αυτό σύστημα, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει να προωθεί πιστά τα συμφέροντα των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών σε Βαλκάνια, Μ. Ανατολή και Αν.Μεσόγειο, και να μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των Αμερικάνων επεκτείνοντας τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις. 
      Δυστυχώς, στην εκδήλωση δεν υπήρξε συμμετοχή από ένα πιο πλατύ κόσμο, και για το λόγο αυτό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ως Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμαστε να παρέμβουμε πιο μαζικά κι αποφασιστικά, κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και της νηνεμίας που προωθείται καθημερινά από το σύστημα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου