Εκδήλωση-Συζήτηση: 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


45 χρόνια πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα τότε αιτήματα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένουν επίκαιρα, όχι απλά ως ένα αίτημα πάλης, αλλά ως μια ανάγκη του λαού και της νεολαίας να παλέψουν διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Εκείνη η εξέγερση μας δείχνει μέχρι σήμερα ότι ένα ισχυρό και οργανωμένο κίνημα μπορεί να αντισταθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Δικαιώματα όπως το κεκτημένο απ' τους φοιτητικούς αγώνες λαϊκό άσυλο, το οποίο σήμερα αμφισβητείται μέσω της εφαρμογής του Ν.Γαβρόγλου, και του πορίσματος Παρασκευόπουλου, που στοχοποιούν τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και δίνουν χώρο στην αστυνομία να επεμβαίνει στις σχολές προκειμένου να εξασφαλιστεί η "ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία" στα Πανεπιστήμια.


Σήμερα είναι που η χώρα γίνεται ορμητήριο φονιάδων με νέες στρατιωτικές ΝΑΤΟικές βάσεις, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να υπηρετεί ολόψυχα τα συμφέροντα των αμερικανοευρωπαίων στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή, στην ανατολική μεσόγειο. Το σημερινό καθεστώς ποτίζει όπως και τότε το λαό με εθνικισμό ενάντια στους γείτονες λαούς, για να υπηρετήσει τις τυχοδιωκτικές του βλέψεις, στα πλαίσια της εξάρτησης από τους «έξω». Σήμερα είναι, που η στάση της άρχουσας τάξης βάζει το λαό σε άμεσο κίνδυνο, με το ενδεχόμενο ενός πολέμου με τις γειτονικές χώρες ανοιχτό για να υπηρετηθούν οι μωροφιλοδοξίες και τα τυχοδιωκτικά καπρίτσια της.

Όσο κι αν προσπαθούν προκειμένου να βγάλουμε απ’την μνήμη μας την εξέγερση του Νοέμβρη, και το τι αυτή σηματοδότησε, ο λαός έχει ανάγκη να θυμάται τις νίκες που κατέκτησε και με την προοπτική για μια άλλη κοινωνία με ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, να εμπνέεται για τους αγώνες του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου