Καταγγελία Αγωνιστικών Κινήσεων για τα γεγονότα στο ΤΕΙ Ρεθύμνου



Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλουν το γεγονός που έλαβε χώρα στο υπό κατάληψη ΤΕΙ Ρεθύμνου στη 1/2. Μαθητές εισέβαλαν στον κατειλημμένο χώρο και προχώρησαν στο κάψιμο της αλβανικής σημαίας ψάλλοντας παράλληλα τον εθνικό ύμνο. Είναι πολύ πιθανό το εν λόγω συμβάν να τροφοδοτήθηκε από την υπόθεση του Κων/νου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός στην Αλβανία ύστερα από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακροδεξιό παραλήρημα ενός ατόμου που εμφορείται από εθνικιστικές απόψεις. Εκφρασμένο σε μία περίοδο που είναι μεγάλη η άνοδος εθνικιστικών - φασιστικών αντιλήψεων δεν αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό αλλά ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της φασιστικοποίησης. Με αυτή την έννοια, δίνει την "σκυτάλη" στις εγχώριες φασιστικές ομάδες για να χύσουν το ρατσιστικό και εθνικιστικό δηλητήριο τους. 


Σε μια περίοδο όπου η περιοχή των Βαλκανίων και το επονομαζόμενο «μακεδονικό ζήτημα» έχουν βρεθεί ξανά στο προσκήνιο, στην ατζέντα δηλαδή των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, οι λαοί της γύρω περιοχής είναι αυτοί που φορτώνονται στις πλάτες τους τούς ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, και θυσιάζονται στο βωμό του κεφαλαίου. Αυτό είχε και ως συνέπεια ένα προηγούμενο διάστημα ένα κομμάτι του ελληνικού λαού να κατέβει στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, και ένα τσούρμο από φασίστες να κάψουν την κατάληψη στην Θεσσαλονίκη. Δίδεται χώρος από το σύστημα για να αναπαράγονται και να εδραιώνονται αντιδραστικές και εθνικιστικές απόψεις, σε μια περίοδο όπου η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής εντείνεται όλο και περισσότερο. Το σύστημα θέλει να σπείρει το μίσος ανάμεσα στους λαούς, αποπροσανατολίζοντας τους από τον κοινό και διαχρονικό εχθρό, που δεν είναι άλλο από τον ίδιο. Γιατί φοβάται την δύναμη και την οργάνωση τους!

Ο αλβανικός και ο ελληνικός λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντιθέτως οφείλει να τους ενώσει ο κοινός αγώνας απέναντι στον εθνικισμό και τον πόλεμο. Γιατί είναι το καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό σύστημα εκείνο που καταληστεύει τους λαούς, κόβει μισθούς και συντάξεις, πετάει τους ανθρώπους από τις σχολές και την δουλειά! Για εμάς, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη οικοδόμησης ενός αντιφασιστικού - αντιπολεμικού κινήματος που θα προτάσσει την φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών! Για την πάλη ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

- ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
- ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!
- ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου