Για τις φασιστικές επιθέσεις εις βάρος μαθητών στο Καπετανάκειο Σχολείο

Καταγγέλουμε τις φασιστικές επιθέσεις που διεξήχθησαν στις 29/11 στο Καπετανάκειο σχολείο, όπου ομάδα 30 ατόμων κατέβασε το αντιφασιστικό πανό που είχε τοποθετηθεί στο σχολείο απ' τους μαθητές, φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα και πετώντας πέτρες στους μαθητές του σχολείου. Η εν λόγω κίνηση αποτέλεσε συνέχεια της συγκέντρωσης που καλέστηκε στο κέντρο του Ηρακλείου για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, στην οποία υπήρχε συμμετοχή μερικών δεκάδων μαθητών, και η οποία στοχοποίησε το συγκεκριμένο σχολείο με βάση τον αντιφασιστικό χαρακτήρα της κατάληψης που πραγματοποίησαν οι μαθητές του. Η συγκεκριμένη ομάδα απομακρύνθηκε μόλις έφτασαν στο σχολείο άνδρες της αστυνομίας(η οποίοι καλέστηκαν απ' τη διεύθυνση του σχολείου), και όπως πληροφορηθήκαμε έγινε λόγος προκειμένου να βρίσκεται και την επόμενη μέρα κλούβα έξω απ' το σχολείο.

Οι φασίστες εν όψει του πανελλαδικού καλέσματος υπεράσπισης της Μακεδονίας και της Β. Ηπείρου στις 29/11, βρήκαν ευκαιρία να κυκλοφορήσουν με μεγαλύτερη άνεση και να σπείρουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο στη μαθητική νεολαία. Παρά το πόσο προβλήθηκε (σκόπιμα) η εν λόγω κίνηση από τα αστικά ΜΜΕ, σε αντιδιαστολή πάντα με τις αντιφασιστικές μαθητικές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα πανελλαδικά που φυσικά δεν προβλήθηκαν απ' τα παπαγαλάκια του συστήματος, δεν κατάφερε η συγκεκριμένη συγκέντρωση να μαζικοποιήσει ένα σημαντικό αριθμό μαθητών. Στο Καπετανάκειο Σχολείο, όπως και σε μία σειρά από άλλα σχολεία της Κρήτης, οι μαθητές εναντιώθηκαν στο αντιδραστικό αυτό κλίμα, κατήγγειλαν τις εθνικιστικές φιέστες που έλαβαν χώρα πανελλαδικά και παράλληλα την επίθεση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση μέσω της εφαρμογής του Νέου Λυκείου. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να κινηθούν και τα υπόλοιπα σχολεία. Οι μαθητές θα πρέπει να καταγγείλουν τους πραγματικούς τους καταπιεστές! Αυτούς που τους χτυπάνε σήμερα το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές, πετώντας δεκάδες χιλιάδες μαθητές έξω απ' την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στρώνοντας με τον τρόπο αυτόν το έδαφος προκειμένου να βρίσκονται αύριο εργαζόμενοι χωρίς κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, έρμαιοι στις απαιτήσεις της εκάστοτε εργοδοσίας. Αυτούς που γεννάνε τους πολέμους, σφαγιάζουν λαούς και γεμίζουν τα καραβάνια των προσφύγων. Αυτούς που καλούν τη νεολαία να πολεμήσει και να γίνει κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, προωθώντας στην κατεύθυνση αυτή εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα αυτά. Οι λαοί των χωρών δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Με τους μόνους που έχουν να χωρίσουν είναι οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιες αστικές τάξεις, και τα κάθε λογής φασιστοειδή που σέρνονται από πίσω τους.

Στην κατεύθυνση αυτή ως Αγωνιστικές Κινήσεις παρεμβήκαμε στις 29/11 στο Καπετανάκειο Σχολείο μοιράζοντας προκηρύξεις, και συζητώντας με τους μαθητές για το συμβάν, για το οποίο μάλιστα δεν είχαμε και γνώση πριν φτάσουμε στο σχολείο. Είναι πολύ θετικό που σε δύσκολες περιόδους όπως η σημερινή, οι εθνικιστικές αντιλήψεις δεν αγγίζουν την πλειοψηφία της νεολαίας, αλλά αντιθέτως την βάζουν σε κατεύθυνση πάλης ενάντια στο φασισμό. Οι μαθητές του Καπετανάκειου, όπως και των υπόλοιπων σχολείων, θα πρέπει να οργανωθούν στους σχολικούς χώρους και στα μαθητικά τους όργανα, προκειμένου να δώσουν μία σωστή απάντηση απέναντι στο αντιδραστικό αυτό κλίμα. Παράλληλα, ενώ κατανοούμε την αντανακλαστική απεύθυνση στην αστυνομία από μεριάς του σχολείου τη συγκεκριμένη στιγμή, η μαθητική νεολαία θα πρέπει να θέτει ως στόχο τη συγκρότηση ενός μαθητικού κινήματος που θα στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, καθώς και δε θα πρέπει να έχει αυταπάτες για το ρόλο της αστυνομίας. Η αστυνομία ως όργανο επιβολής της κυρίαρχης τάξης, θα βρίσκεται πάντα απέναντι στις νεολαιίστικές-εργατικές κινητοποιήσεις. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι φορές που απέναντι στις επιθέσεις φασιστών εθελοτυφλεί ή τους παρέχει ανοιχτή κάλυψη, σε αντιδιαστολή πάντα με την άγρια καταστολή που χρησιμοποιεί στις λαϊκές κινητοποιήσεις εις βάρρος των διαδηλωτών. Πρέπει να λάβουμε τέλος υπόψην ότι το σύστημα πολύ μεθοδικά προσπαθεί αυτή 
τη στιγμή να εδραιώσει την παρουσία της αστυνομίας σε σχολεία-πανεπιστήμια προκειμένου να καταστέλει τις μαθητικές-φοιτητικές κινητοποιήσεις που ξεσπούν. Συνεπώς η παρατεταμένη αστυνομική παρουσία έξω από το Καπετανάκειο δεν πρόκειται να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί, αλλά μάλλον να συμβάλει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η μόνη απάντηση που οφείλουν να δώσουν οι μαθητές είναι να στραφούν στα μαθητικά τους όργανα και να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός μαθητικού μαζικού κινήματος, τ' οποίο θα έρθει αντιμέτωπο με το φασισμό και το καταπιεστικό αυτό σύστημα που τον γεννά!

Πηγή: https://antigeitonies3.blogspot.com/2018/11/blog-post_344.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου