ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των φασιστών της χρυσής αυγής να επιτεθούν και τρομοκρατήσουν τους μαθητές σχολείων του Ηρακλείου που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μίσους, για την πραγματοποίηση εθνικιστικών συλλαλητηρίων και δεν συμμετείχαν στις αντιδραστικές καταλήψεις που πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν σε όλη την Ελλάδα. 

Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι η μαύρη δύναμη του συστήματος που καταφεύγει στη βία, στις επιθέσεις, ακόμη και στις δολοφονίες ενάντια σε εργαζόμενους, νεολαίους, μετανάστες, που αντιστέκονται στην βαρβαρότητα και στη φασιστικοποίηση που προσπαθεί το σύστημα και οι δυνάμεις του να επιβάλλουν.


Γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ δεν λένε κουβέντα για την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής, του πολέμου. Δεν λένε κουβέντα για τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. Με τους ιμπεριαλιστές που διαλύουν χώρες και ματώνουν τους λαούς, τα βρίσκουν πολύ καλά. Με τους εφοπλιστές και την αστική τάξη συνεργάζονται τέλεια για να καταπνίξουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα όποτε αυτό σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται για τα δικαιώματα του λαού μας. 

Είμαστε βέβαιοι όσο δεν υπάρχουν αυτοί οι αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, όσο η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν διεκδικούν τα δικαιώματα τους στην μόρφωση και στη δουλειά, στην ειρήνη τόσο ο φασισμός θα ενισχύεται. 

Η ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι εκείνος ο παράγοντας που θα τσακίσει το φασισμό. Αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει όλες οι δυνάμεις που έχουν μια κινηματική αντίληψη να εξυπηρετήσουν. 

Καταγγέλλουμε επίσης τη ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών που με τις κατάπτυστες ανακοινώσεις της ουσιαστικά πριμοδοτεί και ενισχύει τη Χρυσή Αυγή και τις εθνικιστικές απόψεις όπου αυτές εμφανίζονται. Φασιστικές απόψεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουν θέση στο σωματείο μας.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Ηρακλείου θεωρούμε ότι, θα πρέπει άμεσα σωματεία και συλλογικότητες, από κοινού με μαθητές, γονείς και φοιτητές να διοργανώσουν ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, ως μια πρώτη απάντηση στο φασισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου