ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Εργοδότης απειλούσε με όπλο!

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει το νέο περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας, που συνέβη σε επιχείρηση επισιτισμού σε τουριστική περιοχή στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο εργοδότης απαίτησε από τον εργαζόμενο να απομακρυνθεί από την επιχείρηση γιατί "θα γινόταν έλεγχος". Εκεί ο εργαζόμενος ανακάλυψε ότι δουλεύει ανασφάλιστος και θέλησε διευκρινίσεις για να πάρει ως απάντηση την ...κάννη του όπλου. Περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 22 Ιουλίου, οι δύο πλευρές έκλεισαν ραντεβού για να βρεθεί μια λύση στην εργασιακή τους διαφορά, και εκεί ο εργοδότης εμφανίστηκε με το όπλο! Μάλιστα, ο εργοδότης, απειλώντας με αυτό, τράβηξε τη σκανδάλη αρκετές φορές, χωρίς ωστόσο ... χειρότερα, αφού το όπλο δεν είχε σφαίρες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της τρομοκρατίας που ασκούν οι εργοδότες στους εργαζόμενους. Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της αντεργατικής πολιτικής που συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο η κυβέρνηση της ΝΔ, δηλ. όλα για το κεφάλαιο με το πρόσχημα της «ανάπτυξης». Ήδη τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης δίνουν το στίγμα της αντιδραστικής πολιτικής της.

Σε μια περίοδο που η ανασφάλιστη εργασία, η εργασία χωρίς δικαιώματα, η μερική απασχόληση που γίνεται με «το έτσι θέλω» του εργοδότη πλήρης, οι τραμπουκισμοί στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα και πάνω απ’ όλα τα «εργατικά ατυχήματα» δηλ. τα εργοδοτικά εγκλήματα που συνεχώς και αυξάνονται, είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι εργατικοί αγώνες στην κατεύθυνση της Αντίστασης και Διεκδίκησης.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τους εργατοπατέρες που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να κρατούν τον κόσμο στο περιθώριο και στην αδράνεια. Η διέξοδος βρίσκεται στη συγκρότηση ταξικών - αγωνιστικών σωματείων, ενάντια σε λογικές ανάθεσης και σε αυταπάτες ότι κάποιος άλλος θα τα κάνει για μας χωρίς εμάς. Και αυτές τις λογικές τις πλήρωσε ο εργαζόμενος τα προηγούμενα χρόνια με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όσο οι εργαζόμενοι δεν οργανώνουν τις αντιστάσεις τους, άλλο τόσο γεγονότα όπως το παραπάνω, θα αποτελούν την κανονικότητα.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου